Hokutoryu ju-jutsu

HOKUTORYU?

Hokutoryun, ”Pohjoisen tähden” -tyylisuunnan on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja.

Tyylisuunnan japaninkielisellä nimellä halutaan osoittaa kunnioitusta ju-jutsun synnyinmaata Japania kohtaan. Hokutoryu ju-jutsu on hyväksytty kaikissa isoissa kansainvälisissä järjestöissä omaksi tyylisuunnakseen; tyylisuunnalla on oma vyöjärjestelmä, joka hyväksytään kaikkialla. Lisäksi lajin harrastajat kantavat oman tyylisuuntansa tunnusta, punaista kärjellään seisovaa kolmioita.

Helsingin Ju-Jutsuklubilla harjoitteleminen alkoi vuonna 1977, josta tuli Suomen ensimmäinen ju-jutsuseura. Suomessa harrastettavien kamppailutaitojen joukossa Hokutoryu ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa, ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu ju-jutsu onkin levinnyt voimakkaasti; Suomessa harrastetaan 46 seurassa sekä useissa suljetuissa varuskuntien ja poliisien klubeissa. Hokutoryu on levinnyt voimakkaasti myös mm. Venäjälle ja Baltian maihin sekä Iraniin ja Ecuadoriin.

Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet. Perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Näiden lisäksi tärkeänä osana harjoitteluun kuuluvat ylemmissä vyöasteissa ottelut ja sovelletut kamppailuharjoitteet niin aseetonta kuin aseellista vastustajaa vastaan. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten (40 % harrastajista) ja nuorten keskuudessa, ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa.

Hokutoryu ju-jutsuun on kehitetty erilliset sotilas- ja poliisi ju-jutsujärjestelmänsä, joissa on huomioitu nykyaikaisten aseiden käyttö apuvälineenä. Sotilas- ja poliisi ju-jutsua opetetaan viranomaisille useissa maissa.

Harjoittelu
Peruskurssi antaa tekniset ja fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen. Harjoituksissa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita. Harjoittelu tapahtuu pääasiallisesti pareittain.

Leirit ja koulutukset
Valtakunnallisia Hokutoryu -leirejä järjestetään vuosittain neljä. Leirit ovat tarkoitettu kaikille vyöarvoille valkoisesta mustaan. Leireillä on mahdollisuus harjoitella koti- ja ulkomaisten huippukouluttajien opastuksella sekä tavata myös muita lajin harrastajia. Leireillä pidetään vyökokeita, järjestetään kilpailuita ja illanviettoja. Eri seurat järjestävät saleillaan aikuisille ja junioreille useita vierailevien valmentajien viikonloppuleirejä, joiden lisäksi järjestetään ensiapu- ja turvakursseja. Ulkomaisille leireille osallistuminen on myös mahdollista.

Tuoreimmat lajitiedotteet

Hokutoryu tiedotteita

Hei kaikki jäsenet ja erityisesti Hokutoryu ju-jutsukat! Kesä ja ja kevennetty harjoitusvuorotaulukko on valmistumassa, ja se julkaistaan lähiaikoina. Hokutoryu ju-jutsu siirtyy kesän harjoittelurytmiin ensi viikolla. Harjoituspäivä ja -aika kaikille vyöarvoille on 10.5. alkaen TIISTAISIN klo 17.30 – 19. Seuraa muutenkin ilmoituksia: viikolla 20 (16.5. alkava viikko, joko ti tai to) järjestetään tämän kevään ju-jutsu & […]

0 comments

Vakuutusasiaa, karate ja ju-jutsu

LISENSSIKAUSI 1.8.2015-31.7.2016 SUOMEN KARATELIITON UUSI LISENSSIKAUSI KÄYNNISTYY 1.8.2015 Lajiliiton jokaisen jäsenseuran jokaisella harrastajalla tulee olla lisenssivakuutus tai vakuutukseton lisenssi. LÄHETÄMME KAIKILLE LISENSSIN KAUDELLA 2014-2015 LUNASTANEILLE LASKUN AUTOMAATTISESTI KOTIIN ERÄPÄIVÄLLÄ 1.8.2015! MIKÄLI LISENSSIKAUDELLA 2014-2015 OLIT VALINNUT VAKUUTUKSETTOMAN LISENSSIVAIHTOEHDON VOIT MUUTTAA SEN VAKUUTUKSELLISEKSI MUUTTAMALLA LASKUN LOPPUSUMMAKSI 85,00 EUROA. UUDEN LISENSSIN VOI NYT ELOKUUSTA ALKAEN TILATA LIITON WWW-SIVUJEN […]

0 comments

Seuran hokutoryumerkki takin hihaan

Tsekkaa tästä ohjeet HOKUTORYU HIHAMERKKI HML pdf.

0 comments

Ju-jutsu – ja kenjutsuilta 18. marraskuuta 2014 klo 17:15–21:00

Ohjaaja Shihan Kimmo Tenhunen 7 Dan, Kodansha Koden Enshin Ryu Katso leiriesite. Myllymäen väestönsuoja, os. Louhimokatu 5 Ohjelma: 17.15 – 18.15 ju-jutsu 5.kyu graduointi 18.15 – 19.30 ju-jutsuharjoitukset 19.45– 21.00 kenjutsuharjoitukset HINTA: 5 € / harjoitus, 8 € / ilta Tiedustelut: Jari Nieminen 040 8414 518

0 comments

Wado-karaten ja ju-jutsun erikoisseminaari Hämeenlinnassa 9.-10.8.2014. Ilmoittaudu pikaisesti.

Ohjaajana Toby Threadgill (USA) Menkyo Kaiden, Takamura-ha Shindo Yoshin Ryu. Wado-ryun perustaja sensei Hironori Ohtsuka tutustui karateen vasta noin 30-vuotiaana. Sitä ennen hän harjoitteli 7-vuotiaasta lähtien eri jujutsu- ja kenjutsutaitoja, joista yksi vaikuttavimmista oli Shindo Yoshin Ryu -jujutsu. Sensei Ohtsuka saavutti tässä jujutsutyylissä korkeimman oppitason lisenssin, Menkyo Kaidenin 29-vuotiaana. Nyt on suomalaisilla loistava tilaisuus päästä […]

0 comments