5.5. lauantaina pidettiin Timo Räkköläisen BJJ-seminaari Luolalla 20 osallistujan voimin.
Seminaarin aluksi kävimme läpi hauskan liikkuvuusharjoitteen, miten puolustaa itseään maassa selällään pitämällä jalkapohjat koko ajan vastustajaa kohden. Tässä harjoitteessa taisi yksi leiriläinen onnistua täysin. Tästä olikin hyvä ponnistaa päivän tekniikkoihin!
Päivän tekniikat etenivät shakin omaisesti eteenpäin. Tehdyssä tekniikassa vastustajan liikeeseen reagoitiin omalla liikkeellä. Lopuksi päädyttiin pistesuoritukseen, hallintaan tai lopetukseen… BJJ:lle hyvinkin tyypillisesti. Eli lopunperin saattoi olla se 5. liike mihin tekniikka pysähtyi.

Leirillä järjestettiin tällä kertaa vain natsakokeita. Purppuraan vyöhön natsoja päivittyi Harrille ja Markolle. Siniseen vyöhön Harrille ja Mikalle päivittyi kahdesta natsasta suoraan neljännet natsat. Siniseen vyöhön natsan saivat Tuomo ja Jake. Valkoiseen vyöhön natsat saivat Tero, Jani (x2), Laura ja Riku. Onnittelut natsoista ja kiitosta saimme myös Timolta kokelaiden teknisestä osaamisesta. Erityismaininnan tekniikoistaan ja harjoittelustaan ylipäätään seuran ohjaajilta sai Mäntyvaaran Mika. Hän on erinomainen uke ja sekä omaa loistavan tekniikan.
Kiitokset kaikilta leiriläisiltä Timolle päivän annista sekä omien suosikkitekniikoiden opettamisesta. Niistä löytyy ammennettavaa pitkälle kesään.
Samaan aikaan seminaarin yhteydessä Luolalla järjestettiin potkunyrkkeilyn kilpailut, joten hiukan tiiviissä hengessä päivä sujui, mutta täysin ongelmitta. Kiitokset leirille osallistujille ja hengessä mukana olleille!

Järjestimme perinteiseen tapaan illanvieton seminaarin päätteeksi, johon lähes kaikki osallistuivat, päivän ohjaajaa myöten. Yleensä illanvietosta kuvia ei jostain syystä tallennu, mutta tällä kertaa pari löytyi. Pizza-mään ja happy-mään.

t: hartza